Korteriomandiõigus


Küsimus: Kas korteriomanikuna võin keelduda maksetest, kui ei saa tagasisidet ühistu aruandluse kohta?24.04.2012

Tere!
Korteriühistu moodustati eelmise aasta kevadel. Majandusaastaks jäi jaan-dets. Sama aasta kohta võeti vastu ka majandamiskava. Nüüd on juba ammu uus aasta, mingit aruandluskoosolekut pole toimunud. Arvetel on endiselt remondifondi raha ja halduskulud. Kas minul, kui korteriomanikul, on õigust keelduda nende maksmisest, kuna ma ei tea, kas eelmise aasta rahasidki kasutati vastavalt kavale? Selle aasta kohta pole mingit majandamiskava vastu võetud. Asjaajamised on olnud äärmiselt läbipaistmatud ja juhatuse-kesksed. Kui kaua võib venitada aasta-aruandega ja mis põhjustel?

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, korteriühistu üldkoosolek tuleb kutsuda kokku põhikirjas sätestatud tähtajaks peale majandusaasta lõppemist. Põhikirjast leiab ka tegevusjuhise korteriomanikele olukorras, kus juhatus ise tähtaegselt üldkoosolekut kokku ei kutsu.
Mis puutub majandukulude tasumise alusesse olukorras, kus jooksvaks aastaks majandukava kinnitatud ei ole, siis on mõistlik eeldada viimati kinnitatud majanduskava kehtivust.
Lugupidamisega,
Andry Krass