Korteriomandiõigus


Küsimus: Kas juhatus tohib oma äranägemise järgi kasutada remondifondi raha ning võtta pangakaarti?15.12.2012

Tere
Nimelt meie KÜ juhatus on teinud omavolilisi rahalisi tehinguid, millel puudub üldkoosoleku protokolliline otsus. Minu kirjalikule järelpärimisele juhatus keeldub kirjalikult vastamast. Olen korteriomanik, kes ei ela ise seal korteris, vaid seal elab minu vana ema. Lisaks sellele tehti KÜ üldkoosoleku jooksvate küsimuste all jälle rahaline tehing. Kuidas toimida? Kas võin endapoolse seletuskirjaga enda üüriarvelt maha arvestada ebaseadusikud ja tõendamata rahalised tehingud?

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, korteriühistu juhatuse ülesanne on sooritada korteriühistu nimel rahalisi tehinguid ning kui need tehingud jäävad tavapärase majandamise piiridesse, siis ei ole nende tegemiseks korteriühistu üldkoosoleku otsus vajalik. Tavapärase majandamise all tuleb silmas pidada eelkõige tegevusi, mis on suunatud korterelamu sihtotstarbelise kasutamise tagamisele, mille hulka kuulub ka selle remont.

Tervitades,
Andry Krass, M.A.L.