Korteriomandiõigus


Küsimus: Mida saaksin ette võtta, kui pärast ülemise korteri remonti kostab mulle kõik, mis naabrid üleval teevad?30.01.2013

Tere,
Ostsime korteri ja poole aasta pärast, kui kolisime sisse, tuli välja, et üleval korrusel elav perekond (tundub) tegi remondi (ma täpselt ei tea, kas enne meie ostu või peale seda kui me tegime ka remonti). Remondi käigus tundub, et nad võtsid vanad põrandad ära ja seoses sellega rikkusid korteri müra isolatsiooni, nüüd on kuulda, mida nemad räägivad, kõnnivad ja eriti kuulda, kui neil väike laps jookseb mööda korterit. Nendega rääkimisest kasu ei ole. Andke palun nõu, mida võib ette võtta, et olukorda parandada, muidu, kui need üleval naabrid on kodus, on meil korteris võimatu olla müra tõttu. Kas pean tegema mingi ekspertiisi ja kohtusse minema, kas tuleb sellest midagi ja kas see on ainukene võimalus?

Ette tänades

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, kui ei ole võimalik täpselt välja selgitada, millest müraprobleem on tekkinud, siis tuleb küsimus lahendada kõikide korteriomanike poolt ühiselt (vahelaed on kaasomandis) ehk siis küsimus ei ole Teie ja ülemiste naabrite vaheline.
Esmalt tuleks välja selgitada probleemi tehniline lahendus ning otsustada siis selle elluviimine korteriomanike üldkoosoleku kaudu.

Tervitades,
Andry Krass
Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ