Lepinguõigus


Küsimus: Kas remondijärgus oleva korteri ostmisel võib hiljem näriliste ja prussakate avastamist lugeda korteri varjatud puudusteks?14.10.2012

Tere,
Ostsin veebruaris remontivajava korteri. Kokkuleppe kohaselt lõpetas eelmine omanik seal juba alustatud lõhkumistööd ning vedas minema oma prahi.
Remondi käigus ilmnes, et majas on närilised (millest müüja mind ei teavitanud), see tuli välja selle tõttu, et töömeestel jäi korterisse toitu, mis oli öö jooksul laiali tassitud. Hiljem on veel ilmnenud, et samas trepikojas elavad ka prussakad (millest mind samuti ei teavitatud). Nüüd, kus korteri remont on lõpetatud, on oluliselt keerulisem nende vastu võidelda ja tõrjet teha.
Kas see kvalifitseerub varjatud puuduse alla? Kui jah, siis millised on minu käitumisvõimalused eelmiselt omanikult (kes ise elab kõrvalkorteris) kompensatsiooni nõuda?
Tänan!

Vastus: Taivo Saks, vandeadvokaat, Advokaadibüroo Taivo Saks & Partnerid OÜ, www.tsp.ee

Kahtlen, et korteris ja väliskoridoris elavad parasiidid oleksid käsitletavad müügieseme varjatud puudusena. Nagu aru saan, siis müügieseme enda kohta teil pretensioone ei ole...