Lepinguõigus


Küsimus: Mida saan nõuda pärast üürilepingu lõpetamist, kui sain teada, et üürileandja ei ole oma kohustust täitnud?15.10.2013

Tere! Kolisime mais uude üürikorterisse kuid mitmete ebameeldivuste tõttu omanikuga, otsustasime ennetähtagselt üürilepingu lõpetada (lepingust tuli kohustus 2 kuud sellest ette teatada, mida oleme ka teinud), leping lõpeb 12. novembril.
Meil on üürilepingusse sisse kirjutatud, et üürileandja kohustub muutma Elioni lepingu internetikiirust limiidile 100mbit, see oli üks tingimus, mille seadsime enne lepingu sõlmimist. Helistasin täna Elioni ning sain kinnitust, et meie korteris oleva interneti kiirus on vaid 50 mbit ning omanik pole seda kunagi muutnud. Millised on minu õigused sellisel juhul kui omanik ei ole enda lepingust tulenevaid kohustusi täitnud?

Suured tänud ette!

Vastus: Taivo Saks, vandeadvokaat, Advokaadibüroo Taivo Saks & Partnerid OÜ, www.tsp.ee

Esmajoones on alati õigus nõuda kohustuse täitmist. Nüüd, kui te olete lepingu niikuinii üles öelnud, ja ilmselt teistel põhjustel, siis saaksite nõuda tagantjärele kahju hüvitamist, mis teil kaasnes seoses sellega, et internetikiirus oli poole väiksem.