Liiklusõigus


Küsimus: Kas ma pean olema isa auto kasutajana registreeritud, kas niisama ei või siis sõita või peab volituse tegema?19.05.2016

Tere, Mind peeti öösel politsei poolt kinni. Auto, millega sõitsin, kuulub mu isale, auto pole liisinguga ega midagi taolist, vaid kuulub täielikult talle. Politsei küsis, miks ma ei ole kasutajana registreeritud? Tekkis küsimus, kas ma pean olema registreeritud sõiduki kasutajana? Miski pärast mäletan mina, et kasutajana pidi registreeritud olema juhul kui auto on liisingus?

Vastus: Maano Saareväli, vandeadvokaat, Advokaadibüroo Sirk ja Saareväli, www.sirk.ee

Sõidukit kasutava isiku märkimine sõiduki registreerimistunnistusel kasutajana ei ole kohustuslik. Sõiduki kasutusõiguse tõendamiseks Eestis piisab registreerimistunnistuse või selle koopia kaasasolemisest. Isiku kandmine kasutajana liiklusregistrisse vabastab sõiduki kasutaja Eestis registreerimistunnistuse või selle koopia kaasas kandmise kohustusest, samuti mootorsõiduki kasutamise kirjalikust nõusolekust, kui isik tahab kuni 3500 kg täismassiga sõidukiga sõita Eestist välja mitte Euroopa Liidu liikmesriiki.