Liiklusõigus


Küsimus: Kas tasub vaidlustada, kui sõitsin katkise rehviga laiema teelõigu suunas, aga sain trahvi ja politsei suunas siis ikka sinna sõitma?14.02.2023

Veoauto haagisel keskmine rehv läks pauguga lõhki. Juht tuli autost välja, hindas olukorda ja kuna veab antud teelõigul ja teab olusid, siis otsustas vaikselt edasi liikuda kus mahasõit, muidu oleks pannud ühe rea kinni kui hakata rehvi vahetama ja antud tee kahe realine. Politsei sõitis vastu, nägi et auto liikleb teeääres vaikselt, keeras otsa ringi ja pidas juhi kinni ja tegi 400 eurot trahvi, et tahtis laiema kohani minna, samas peale kinnipidamist käskis ise juhil laiema kohani sõita ja siis trahvi hakati vormistama. Tahan teada, kas on mõtet asi vaidlustada või tuulikutega võitlemine?

Vastus: Maano Saareväli, vandeadvokaat, Advokaadibüroo Sirk ja Saareväli, www.sirk.ee

Ilma süüdistuse sisu teadmata ja tõendeid uurimata ei ole kahjuks vaidluse perspektiivide kohta hinnangu andmine võimalik. Hankige kohtuvälise menetleja käest väärteotoimiku koopia ja tulge konsultatsioonile. Hindame tõendeid ja kohaldatud karistust ning seejärel saab arvamust avaldada ka kaitsetaktika ning võimaliku kaebuse eduväljavaadete kohta.