Mittetulundusühinguõigus


Küsimus: Mida teha, kui nüüd juba eksabikaasa ei anna MTÜ aastaaruandele allkirja?11.11.2014

Tere
Lõime abikaasaga mõned aastad tagasi kahasse MTÜ. Suvel keeldus nüüdseks juba eksabikaasa MTÜ aastaaruandele allkirja andmast ja sel teemal üldse rääkimast. Mida teha?

Vastus: Keijo Lindeberg_, juhtivpartner/vandeadvokaat, Advokaadibüroo LMP, www.lmp.ee

Esmalt tuleks kutsuda kokku MTÜ liikmete üldkoosolek ja otsustada seal majandusaasta aruande kinnitamine. Kui Teie eksabikaasa üldkoosolekule ei ilmu, siis saate selle ilmselt ka üksi kinnitada (kui põhikirjas piiranguid pole). Ettevõtjaportaalis on aruande esitamisel vaja juhatuse liikme allkirja. Kui Teie eksabikaasa on samuti juhatuse liige ning keeldub seda allkirjastamast, siis (tehniliselt) aruande esitamiseks peaks piisama ka ühe juhatuse liikme allkirjast. Kui siiski on vaja kõigi juhatuse liikmete allkirju, siis on ilmselt ainus võimalus saata aruanne üksnes Teie allkirjaga äriregistrile e-kirjaga ning lisada sellele ka selgitused, miks on aruande allkirjastanud üksnes üks juhatuse liige. Aga esmalt proovige see esitada ettevõtjaportaali vahendusel.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 7 300 400 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.


Keijo Lindeberg
Advokaadibüroo LMP
juhtivpartner/vandeadvokaat

Tallinn | Tartu | Valga
Tel: 7 300 400
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee