Pärimisõigus


Küsimus: Kuidas toimub ühisvaras korteri pärimine, kui oleme lahutatud ja mul on lisaks meie ühisele pojale ka poeg esimesest abielust?15.03.2016

Kuidas jaguneb pärimine, kui embkumb meist teise ilma lahkub? Oleme lahutatud, meil on ühisvarana erastatud 1994 a korter, mees on sissekirjutatud. Esimesest abielust on mul poeg ning (eks)mehega ühine poeg. Mõlemad on täisealised ja elavad eraldi.

Vastus: Piret Pallo, vandeadvokaat, Advokaadibüroo LMP, www.lmp.ee

Esimeses ringis pärivad koos abikaasaga isiku alanejad sugulased ehk lapsed. Kuna Te olete endisest abikaasast lahutatud, siis te üksteise pärijateks ei ole. Oluline on, et Teie või endise abikaasa pärandvaraks saab olla üksnes 1/2 korterist, sest tegemist on ühisvaraga. Kui Te abielus ei ole, siis Teie surma korral päriksid mõlemad pojad poole Teile kuuluvast korterist ehk 25% ja 25% tervest korterist. Mõlemad pojad pärivad võrdses osas. Teie endise abikaasa surma korral päriks temale kuuluva korteri osa (50%) tema poeg, kui ta on ainupärijaks. Korterisse sissekirjutus või laste vanus ühisvara jagamist ega pärimise käiku ei muuda.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 7 300 400 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.

Lugupidamisega

Piret Pallo
Advokaadibüroo LMP
vandeadvokaat

Tallinn | Tartu | Valga
Tel: 7 300 400
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee