Pärimisõigus


Küsimus: Kui kaua saab kinnisvara olla surnud inimese nimel, mis võib olla põhjuseks, et kinnisvara ei ole pärijatele üle läinud?14.10.2020

Tere

Oleme otsimas kinnisvara. Leidsime tühjalt seisva maja ja kui otsisime omaniku andmed, tuli välja, et omanik on 5 aastat tagasi surnud (kalmistud.ee andmed). Kaua saab kinnisvara olla surnud inimese nimel? Mis võib olla põhjuseks et kinnisvara ei ole pärijatele üle läinud? Kas mingi aja jooksul läheb kinnisvara, mille omanik on surnud, üle kohalikule omavalitsusele?

Vastus: Aldo Vassar, advokaat, Advokaadibüroo LINDEBERG, www.lindeberg.legal

Kinnisvara ei pruugi olla pärijatele üle läinud põhjusel, et pärijad ei ole algatanud pärimismenetlust. Pärimismenetluse algatab notar ning juhul kui keegi notari poole ei pöördu, siis notar omaalgatuslikult menetlust ei alusta. Seni, kuni menetlust ei ole läbi viidud, ei ole teada pärijad.

Kohalikule omavalitsusele läheb pärand üle juhul kui puuduvad seadusjärgsed pärijad, st pärandaja abikaasa ning esimese, teise ja kolmanda astme sugulased.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, siis pöörduge hinnapakkumise saamiseks Advokaadibüroo LINDEBERG poole kas telefoni teel 625 2000 või e-posti aadressil info@lindeberg.legal