Pärimisõigus


Küsimus: Kas pärandi saaja võib olla pärandaja koduhooldustöötaja/hooldaja/ isiklik abistaja?14.10.2020

Tere!
Inimesel A on tehtud notariaalne testament, mida ta soovib aga muuta, kuna inimene B, kellele on praegu see tehtud, ei ole üldse inimesega A ühenduses olnud jne. Inimesel A on nüüd aga koduhooldustöötaja, kellel on tähtajaline leping MTÜ-ga, kust on koduhooldustöötaja saadetud projektiga. Pärast koduhooldustöötaja töölepingu lõppemist, soovib inimene A aga, et koduhooldustöötaja hakkaks tema ametlikuks hooldajaks. See peale soovib aga inimene A teha oma testamendi koduhooldustöötajale/hooldajale. Siit aga küsimus. Inimene A muretseb, et sellega seoses midagi seadusega vastuollu ei lähe. Kas koduhooldustöötaja/hooldaja saab võtta pärandi vastu nii, et tal sellest probleeme ei tekiks? Just tööalaselt. Või millised probleemid võivad sellega kaasneda, kui tegelikult on inimesel A ka seadusjärgseid pärijaid.
Lugupidamisega

Vastus: Aldo Vassar, advokaat, Advokaadibüroo LINDEBERG, www.lindeberg.legal

Testamendiga saab testaator ehk pärandaja määrata, kellele tema vara ja kohustused pärast surma lähevad. Juhul kui testaator on testamendi kellegi kasuks teinud, siis ei kaasne probleeme seadusjärgsete pärijatega, sest testament ongi mõeldud selleks, et testaator saaks oma surma puhuks korraldusi teha.

Testamenti on võimalik tühistada uue testamendiga. Seega on A-l võimalik pöörduda notari poole, et teha uus notariaalne testament, millega jätab oma vara koduhooldustöötajale.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, siis pöörduge hinnapakkumise saamiseks Advokaadibüroo LINDEBERG poole kas telefoni teel 625 2000 või e-posti aadressil info@lindeberg.legal