Pärimisõigus


Küsimus: Kas on mingi juriidiline võimalus vanaisa suuliselt väljendatud "testamendi" soovi siiski täita?14.10.2020

Tere,
Kas vanaisa surma korral on lapselapsel õigus pärandist osa saada, kui pärandaja lapsed on elus? Küsimuse aluseks on vanaisa soov, et pärandiks olev kodu jääks lapselapsele, aga testamenti ei jõudnud ta kahjuks vormistada. Ta oli oma soovi erinevatele pereliikmetele verbaalselt väljendanud, kuid nüüd, kui pärandi jagamiseks läheb ei ole lapselast asjasse pühendatud. Kas on mingi juriidiline võimalus vanaisa soovi siiski täita?
Suur tänu vastuse eest!

Vastus: Aldo Vassar, advokaat, Advokaadibüroo LINDEBERG, www.lindeberg.legal

Olukorras, kus pärandaja ei ole jõudnud enne oma surma testamenti koostada, toimub pärimine seadusjärgselt. Kui pärandaja surma ajal on elus pärandaja alaneja sugulane, siis ei päri selle sugulase alanejad sugulased. See tähendab seda, et kui Teie vanaisa surma ajal olid tema laps elus, siis lapselaps seaduse kohaselt ei päri. Kahjuks ei ole võimalik suusõnalist soovi pärimise juures arvestada.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, siis pöörduge hinnapakkumise saamiseks Advokaadibüroo LINDEBERG poole kas telefoni teel 625 2000 või e-posti aadressil info@lindeberg.legal