Pärimisõigus


Küsimus: Kas on võimalik õele nö välja maksta tema osa tulevasest pärandusest, et saada kunagi tulevikus tema osa pärandus?14.10.2020

Tere!
Sooviksin õele nö välja maksta tema osa tulevasest pärandusest, et saada kunagi tulevikus tema osa päranduse valdajaks. Eeldan, et temapoolne huvi selleks on olemas.
Loomulikult ei ole teada, kui palju maksab vanemate korter siis, kui see kunagi reaalselt müüki peaks minema. Suurusjärk peaks olema siiski võimalik tõenäoliselt välja arvutada.
Milliseid lepinguid tuleksid siin kõne alla? Mida peaks kindlasti silmas pidama?

Suur tänu ette!

Vastus: Aldo Vassar, advokaat, Advokaadibüroo LINDEBERG, www.lindeberg.legal

Raha maksmine ei anna Teile käesoleval juhul mingeid õigusi ega võta õelt pärimisõigust ära. See ei anna kindlust, et Teie tingimata pärite ja et õde pärandist ilma jääb.

Võimalik on sõlmida pärimisleping, millega on pärandajal ja teisel isikul võimalik sõlmida kokkulepe, millega pärandaja nimetab teise lepingupoole või muu isiku oma pärijaks või määrab talle annaku, sihtkäsundi või sihtmäärangu, samuti on võimalik sõlmida kokkulepe pärandaja ja tema seadusjärgse pärija vahel, millega viimane loobub pärimisest. Pärimislepingu, samuti selle muutmise või lõpetamise kokkuleppe sõlmib pärandaja isiklikult, seega peavad käesoleval juhul pärimislepingu sõlmima Teie vanemad. Pärimislepingu saab pärandajana sõlmida üksnes teovõimeline isik.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, siis pöörduge hinnapakkumise saamiseks Advokaadibüroo LINDEBERG poole kas telefoni teel 625 2000 või e-posti aadressil info@lindeberg.legal