Pärimisõigus


Küsimus: Kas pärandaja võlad saab pärimisel kohe teada või võivad need hiljem ka välja imbuda?11.02.2021

Tere!

Mul suri ema aasta tagasi ära ja muud ei jäänud kui võlad, loobusin ja edasi läks siis ema emale ja Tema maksis ära kaks võlga ja siis lootsime, et asi sellega piirdub aga nüüd helistas kohtutäitur, et tal veel võlgu vaja maksta, et siis siit ka minu küsimus, et kas need võlad peaks kohe alguses teada olema kõik või see on täitsa normaalne et võivadki ajapikku välja tulla?
Kas meil annab midagi teha selle asjaga või tuleb ära maksta.

Ette tänades!

Vastus: Aldo Vassar, advokaat, Advokaadibüroo LINDEBERG, www.lindeberg.legal

Pärija on kohustatud täitma kõik pärandaja kohutused ning pärandvara ebapiisavuse korral peab pärija need kohustused täitma oma vara arvel. Kui pärand on juba vastu võetud, siis pärandist loobuda enam võimalik ei ole.

Kuna Teie küsimusest võib eeldada, et Te ei lasknud teha pärandvara inventuuri, siis on tõesti võimalik, et võlad selguvad ka alles teatud aja möödumisel. Ka need võlad tuleb tasuda pärijal.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, siis pöörduge hinnapakkumise saamiseks Advokaadibüroo LINDEBERG poole kas telefoni teel 625 2000 või e-posti aadressil info@lindeberg.legal