Pärimisõigus


Küsimus: Kas on võimalik, et kui minu isa oma pärandiosast loobub, oleksime mina ja vend vanaema pärijad?13.04.2021

Minu vanaema on surnud ja tema pärijateks on minu isa, tädi ja onu (ehk siis vanaema lapsed). Minu isal on aga eelnevalt võlgasid. Kas on võimalik, et kui minu isa oma osast loobub, et siis mina ja vend oleksime vanaema pärijad?

Vastus: Aldo Vassar, advokaat, Advokaadibüroo LINDEBERG, www.lindeberg.legal

Kui Teie vanaemal ei olnud tehtud testamenti, siis toimub seadusjärgne pärimine. Kui pärima õigustatud isik on pärandist loobunud, on pärima õigustatud see isik, kes oleks pärinud siis, kui pärandist loobunu oleks surnud enne pärandi avanemist. Seega kui Teie isa loobub pärandist, siis pärivad tema osa pärandist isa lapsed ehk Teie ja vend.

Tuleb aga arvestada, et pärandist loobumise tähtaeg on kolm kuud alates hetkest, kui pärija saab teada või peab teada saama pärandaja surmast ning oma pärimisõigusest. Kui pärija pärandist ei loobu, siis loetakse ta pärandi vastu võtnuks.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, siis pöörduge hinnapakkumise saamiseks Advokaadibüroo LINDEBERG poole kas telefoni teel 625 2000 või e-posti aadressil info@lindeberg.legal