Pärimisõigus


Küsimus: Kuidas vormistada omand nii et meie surma korral ei läheks need poolitamisele?25.10.2021

Tere Aldo!
Meil on partneriga kahepeale omandis 2 objekti: maja+krunt ning maatükk (mujal). Tervislikel põhjustel soovime omandivormi muuta ehk teha nii, et maja+krunt kuuluksid minule ning maatükk partnerile.
Partneril on pere varasemast abielust, meie abielus ei ole. Me jätkame oma suhet ja meil on ühine ka raha kasutamine. Samas soovime südamerahuks teha nii, et mina ei jääks ilma ½ meie majast tema surma korral ning tema pere päriks maatüki. Kuidas seda saaks teha võimalikult väheste kuludega? Kas kinkimisega?
Ostes olime terved ning ei näinud ette, et mulle võib probleem tulla. See on mõlema soov.
Heade soovidega

Vastus: Aldo Vassar, advokaat, Advokaadibüroo LINDEBERG, www.lindeberg.legal

Tulemuse saavutamine on võimalik nii kinkelepingu kui ka testamendiga. Testamendiga on võimalik kindlaks määrata, et partneri surma puhul pärite Teie osa ühisest majast ning partneri pere pärib tema osa maatükist.

Kinnisasja kinkimise kulu sõltub kinnisasja väärtusest. Notariaalse testamendi tegemise kulu on 32.55 eurot. Hiljem tuleb pärijal maksta notarile ka pärimismenetluse algatamise eest ning pärimistunnistuse väljastamise eest, käesoleval hetkel on need kulud ligikaudu 200 eurot.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, siis pöörduge hinnapakkumise saamiseks Advokaadibüroo LINDEBERG poole kas telefoni teel 625 2000 või e-posti aadressil info@lindeberg.legal