Pärimisõigus


Küsimus: Mis tähendab annakuks määratud eseme üleandmine?28.10.2021

Ema suri, ainupärijaks testamendiga olen mina, ja annakuna on mul kohustus saadud pärandvara (kinnisvara) arvelt katta oma õe elamiskulud ning tagada talle korralik elamispind. Kas õele tagatud elamispind, antud juhul pärandvara-kinnisvara, läheb peale õe surma ülejäänud õdede-vendade vahel jagamisele, või annak lihtsalt lõpeb ja kinnisvara, mis oli annakuks, jääb minu jagamatuks omandiks?

Vastus: Aldo Vassar, advokaat, Advokaadibüroo LINDEBERG, www.lindeberg.legal

Antud juhul vajab koostatud testament tõlgendamist. Teie küsimusest võib välja lugeda selle, et Te peate ostma pärandvara hulka kuuluva raha arvelt kinnisasja õele või andma pärandvara hulka kuuluva kinnistu omandiõiguse õele. Sellisel juhul jääb kinnisasi õele ja ta võib seda käsutada oma äranägemise järgi. Samuti võib annakukorraldusest välja lugeda, et Te peate kuni testamendis määratud ajani õde rahaliselt abistama ning sellisel juhul ei saa õde endale kinnisasja omandiõigust.

Täpsema vastuse saamiseks tuleks testament üle vaadata, samuti tuleks tuvastada pärandvara koosseis.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, siis pöörduge hinnapakkumise saamiseks Advokaadibüroo LINDEBERG poole kas telefoni teel 625 2000 või e-posti aadressil info@lindeberg.legal