Perekonnaõigus


Küsimus: Kas kahel vanemal on võimalik samal ajal lapsepuhkusele jääda, et üks saaks vanemapalka ja teine on tasustamata lapsepuhkusel?26.03.2015

Tere!
Kas kahel vanemal on võimalik koos samal ajal lapsepuhkusele jääda (alla 1,5 a lapsega) nii, et üks saab vanemapalka ja teine on lihtsalt tasustamata lapsepuhkusel?

Vastus: Grete Kirsimaa, advokaat, Advokaadibüroo LMP, www.lmp.ee

Tere!

Eeldan, et peate praeguses olukorras silmas lapsehoolduspuhkust. TLS § 62 lg 1 kohaselt on emal või isal õigus saada lapsehoolduspuhkust kuni lapse 3-aastaseks saamiseni. Lapsehoolduspuhkust on õigus korraga kasutada vaid ühel isikul - on võimalik näiteks olukord, kus üks vanem võtab lapsehoolduspuhkust, katkestab selle ning siis võtab lapsehoolduspuhkust teine vanem. Kui üks vanem lapsehoolduspuhkuse katkestab, siis peab ta ka tööle naasma. Lisaks võivad lapse ema või isa võtta lapsepuhkust TLS § 63 lg 1 p 2 tingimustel 6 tööpäeva kalendriaastas, tasustamata lapsepuhkust saavad vanemad võtta kuni 10 päeva kalendriaastas. Seadus ei välista olukorda, kus üks vanem on lapsehoolduspuhkusel ning teine vanem samal ajal lapsepuhkusel.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 7 300 400 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.

Grete Lüüs
Advokaadibüroo LMP
advokaat

Tallinn & Tartu & Valga
Tel: 7 300 400
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee