Perekonnaõigus


Küsimus: Kas elatisraha maksmiseks on ette nähtud ka mingid kindlad kuupäevad?20.04.2015

Tere!
Isa maksab lapsele elatist. Maksmise kuupäeva paika pandud ei ole, kuigi omavahel oleme kunagi arutanud, et see võiks ikka jääda kuu esimesse poolde kui arvete tasumise aeg jne. Viimane aasta on see kuupäev väga kõikunud, mõni kuu maksab 5., teine kuu 25. Kas selleks, et saada elatis iga kuu enam-vähem ühel ajal (paari-kolme päevase kõikumisega), pean kohtu poole pöörduma, või on see tegelikult ka kuskil määratud, või ongi nii, et peaasi, et iga kuu on makstud, olenemata kuupäevas?

Tänades

Vastus: Grete Kirsimaa, advokaat, Advokaadibüroo LMP, www.lmp.ee

Tere!

Perekonnaseadusest tulenevalt peab elatist tasuma iga kalendrikuu eest ette. Seega hiljemalt eelmise kuu viimaseks päevaks peab olema järgneva kuu elatis tasutud.
Kui Teie lapse isa rikub seda kohustust, on võimalik määrata elatis kohtu kaudu (ning kindlaks määrata konkreetne kuupäev) kui läbirääkimised temaga ei õnnestu.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 7 300 400 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.

Grete Lüüs
Advokaadibüroo LMP
advokaat

Tallinn & Tartu & Valga
Tel: 7 300 400
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee