Perekonnaõigus


Küsimus: Kuidas tõestada, et asjad ei ole tegelikult nii, nagu lapse ema elatisraha suurendamise saavutamiseks väidab?26.04.2016

Tere. Kui lapse ema mõtleb igasuguseid valesi välja ja esitab neid kohtule, et elatisraha suurendada, siis kuidas tõestada, et asjad ei ole tegelikult nii kui on ainult minu sõna tema sõna vastu? Kuna tema advokaat usub pimesi kõike, mis lapse ema räägib, siis ta isegi palub kohtul minu vastuväidetega mitte arvestada. Jääb mulje, nagu elaks see advokaat koos minu lapse emaga, et nii kindlalt väidab kõike. Laps saab sügisel juba 16a ja tegelikult on ta mitu korda öelnud, et tahaks elada minu juures, aga kuna lapse ema on nii võimukas, siis laps seda kodus öelda ei julge.

Vastus: Grete Kirsimaa, advokaat, Advokaadibüroo LMP, www.lmp.ee

Tere!

Kohus hindab asja lahendamisel mõlema poole esitatud tõendeid ning otsustab oma siseveendumuse kohaselt, kas menetlusosalise esitatud väide on tõendatud või mitte. Te ei pea vastaspoole väiteid omaks võtma ning Te saate neid vaidlustada ja esitada omapoolseid tõendeid. Kui vastaspool esitab põhjendamatuid valesid, siis saate vastu väita, et tegemist on paljasõnaliste ning tõendamata väidetega. Mis puudutab lapse ema advokaadi seisukohti, siis menetlusosaline võibki kohtuasjas osaleda esindaja kaudu ning advokaat peabki õigusteenuse osutamisel tegutsema oma kliendi huvides ja eelistama kliendi huve kolmandate isikute huvidele.

Kui Te leiate, et lapsel oleks parem Teie juures elada, on Teil võimalik taotleda kohtult otsustusõigust lapse elukoha määramiseks. Sellisel juhul kuulab kohus ka lapse ära ja teeb lahendi tema huvidest lähtuvalt.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 7 300 400 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.

Grete Lüüs
Advokaadibüroo LMP
advokaat

Tallinn & Tartu & Valga
Tel: 7 300 400
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee