Perekonnaõigus


Küsimus: Kas ma pean kohtule esitama tõendeid lastele tehtavate kulutuste kohta, kui soovin elatisraha suurendamist?21.09.2016

Tere!
Tekkis küsimus seoses elatusraha summa suurendamisega. Nimelt 2014.a. kohtuistungil sai kompromissi sõlmimise teel minu kahele lapsele summaks 250 eurot kuus, ehk ´a 125 eurot lapse kohta. Kohtunik ütles kohe, et mul on alati õigus tulla seda summat suurendama, kuna lapsed ei saa kaugeltki miinimumsummat. Nüüd soovikski summat suurendada. Kas ma pean kohtule esitama tõendeid lastele tehtavate kulutuste kohta? Kuidas siis enam ei piisa 250 eurost kuus? Pean esitama tšekke, jne? Kuna sooviksin kummalegi lapsele hetkel kehtivat miinimumsummat, ´a 215 eurot. Kulutused on kasvanud, mõlemale lapsele on ehitatud teisele korrusele tuba, kuid see vajab ka sisustamist, mis hetkel ongi käsil. Mitte kuidagi ei saa hakkama 250 eurose summaga.

Ette tänades,

Vastus: Hanna Kivirand, jurist, Õigusbüroo KIVIRAND, www.kivirand.ee

Tere!

Lapsele miinimummääras elatist nõudes ei tule vanemal lapse vajadusi tõendada, sama põhimõte kehtib ka juhul, kui vanem soovib elatist suurendada kehtiva miinimumini.

Parimate soovidega,
Hanna Kivirand