Perekonnaõigus


Küsimus: Kas mul on kohustust panna üle aastane laps isaga Skype teel suhtlema, kuigi ma ise ei soovi temaga suhelda?12.12.2017

Tere
Praegu kõik asjad seoses lapsega on kohtus ja ootame selle lahendust. Minu avaldus kohtusse oli seotud lapse ainuhooldusõiguse saamisega. Laps on praegu 1,3 aastane. Lapse isa nõuab igapäevast suhtlemist lapsega Skype teel, sest ta elab välismaal. Mina ise temaga suhelda ei soovi, sest lapse isa kogu aeg solvab mind. Ja ma ei kujuta ette, kuidas ma panen lapse istuma ühe koha peale ja ta istuks samal kohal järjest, näiteks tund aega. Kas minul on siis kohustus panna Skype tööle ja panna lapse kõrvale, et nad saaksid suhelda? Kas lapseisa saab mul seda nõuda?
Parimat,

Vastus: Hanna Kivirand, jurist, Õigusbüroo KIVIRAND, www.kivirand.ee

Tere!

Kui lapse isa elab välismaal ja muud suhtlemisvõimalused on üsnagi piiratud, peaks lapse isal olema võimalus lapsega Skype teel suhelda. Ilmselt igapäevase suhtlemisvõimaluse tagamine ei ole mõistlik, sest see seaks Teie ja lapse elule liialt suuri piiranguid, kuid mõnel korral nädalas peaksite lapse isale võimaldama lapsega Skype teel suhelda.

Parimate soovidega,
Hanna Kivirand