Perekonnaõigus


Küsimus: Kas KOV saab teha ilma isa nõusolekuta lapsele sissekirjutuse kui mul on kirjalikult olemas lapse isa mittenõusolek?17.09.2018

Tere. Kolisin hiljuti oma eelmisest elukohast ära ning tahaks sissekirjutust. Aga kuna meil on ühine hooldusõigus ning lapseisa ei ole nõus sissekirjutusega, kas oleks mingi muu variant? Kas KOV saab teha ilma isa nõusolekuta selle sissekirjutuse kui mul on kirjalikult olemas lapseisa mitte nõusolek? Lapse isa takistab ju lapse lasteaeda panemist kui ta sissekirjutust ei anna?

Lugupidamisega,

Vastus: Hanna Kivirand, jurist, Õigusbüroo KIVIRAND, www.kivirand.ee

Tere!

Kui Teil ja lapse isal on lapse suhtes ühine hooldusõigus, on elukoha ümberregistreerimiseks vajalik mõlema vanema nõusolek. Kui lapse isa ei ole nõus seda vabatahtlikult andma, pöörduge kõigepealt elukohajärgse lastekaitsespetsialisti poole, äkki õnnestub Teil tema vahendusel kokkuleppele jõuda. Kui mitte, on võimalik taotleda kohtult vastavat otsustusõigust/vastavas osas hooldusõiguse üleandmist – kui kohus Teie avalduse rahuldab, ei ole lapse isa nõusolek selleks toiminguks enam nõutav.

Parimate soovidega,
Hanna Kivirand