Perekonnaõigus


Küsimus: Kas ma pean hakkama nüüd kohtutäiturile osa laekunud elatisrahast tagasi maksma?29.01.2012

Sai elatisraha nõudega kohtus käidud. Lapse isa maksis läbi kohtutäituri elatist+igakuist osamakset võlast. Aeg-ajalt tuli ka rohkem, pidasin seda rahaks, mida täitur mehe arvelt kätte sai.
Lapse isa pidas väga rangelt arvet kui palju ja kellele ta maksab. Minnes koos kohtutäituri jutule, et nüüd on võlg tasa ja tahaks tema teenetest loobuda, tuli välja huvitav avastus.
Jah, minu ja lapse isa vaheline võlg on tõesti tasa aga kohtutäituri tasu ikka veel üsna palju üleval.
Nimelt ei võtnud kohtutäitur iga kord oma tasu maha vaid kandis selle mulle.
Lapse isa ei ole nõus enam kohtutäiturile maksma kuna ta on maksnud juba tegelikult kohtutäiturile tasu ära nii nagu peab. Pealegi võttis ta lausa advokaadi selle asja lahendamiseks. 6 aasta kohta tuleb see summa ca 1000 eurot.
Mind huvitab, mida ma selle asja puhul tegema peaks? Kuidas seda asja lahendada? Kas ma pean nüüd tõesti hakkama kohtutäiturile seda raha tagasi maksma?


Ette tänades!
L

Vastus: Hanna Kivirand, jurist, Õigusbüroo KIVIRAND, www.kivirand.ee

Tere!

Teie kirjeldus jääb kahjuks asjaolude osas veidi ebaselgeks. Kui isik on kohtutäiturile tasu ära maksnud, ei tohiks kohtutäitur seda kindlasti kahekordselt nõuda.

Kui olete saanud elatist kohtuotsuses määratud ulatuses, siis ei ole Teil kindlasti kohustust kohtutäiturile midagi tagasi maksma hakata. Eeskätt kuulub Teie poolt kirjeldatud probleem siiski võlgniku lahendamisele.

Parimate soovidega,
Hanna Kivirand