Perekonnaõigus


Küsimus: Kas elatisraha hagi esitamisel peab ise organiseerima vajalikud tõlked, et välismaalasest isa dokumentidest aru saaks?07.09.2012

Tere,

Küsimus selles, et kui on antud sisse hagi Eestis lapse elatisraha taotlemiseks, kuid lapse isa elab teises riigis, Taanis ning räägib-valdab hispaania keelt, seega on probleem tõlkimise organiseerimisega selleks, et saaks dokumendid esitatud talle keeles mida ta ka ametlikult valdab kuna väidab, et teiste keelte, sh ka inglise ja taani keele oskus on puudulik.

Lapse ema ise on Eestis koos lapsega ja töötab, kuid tema sissetulek ei ole piisav, et organiseerida ja tasuda ametlikke tõlketöid, mis on osutunud vajalikuks. Kas see on tema enda vastutus või kohustus see organiseerida ja selle eest tasuda või on tal võimalik selle organiseerimiseks või tasumiseks kuidagi võimalik abi saada või taotleda, et hagi ei jääks selle tõttu toppama?

Ette tänades,

Vastus: Hanna Kivirand, jurist, Õigusbüroo KIVIRAND, www.kivirand.ee

Tere!

Kui menetlus algatatakse Eesti kohtus, tuleb tõlgituna kohtule esitada vaid need dokumendid, mis on võõrkeelsed, st mitte eesti keeles.

Parimate soovidega,
Hanna Kivirand