Tööõigus


Küsimus: Kas tohin asutada oma osaühingu ja olla juhatuse liige, kuigi põhitöölt olen lapsehoolduspuhkusel ja kodune?24.10.2014

Tere,
Olen oma põhitööandja juures lapsehoolduspuhkusel, samuti saan veel 6 kuud vanemahüvitist. On soov asutada OÜ koos oma elukaaslasega ja saada firmas juhatuse liikmeks. Kas see on töölepinguseadusega ikka kooskõlas, kas tohin olla juhatuse liige, kuigi põhitöölt olen ju lapsehoolduspuhkusel ja kodune, kas kui juhatuse liikmena ja saades vanemahüvitist saan maksta endale miinimumpalka, et mitte kaotada vanemahüvitist? Kas pean ka kuidagi mainima põhitööandjale seda, et hakkan tegelema oma firmaga ja saan juhatuse liikmeks?
Tänud ette vastuse eest!

Vastus: Grete Kirsimaa, advokaat, Advokaadibüroo LMP, www.lmp.ee

Tere! Töösuhe töölepinguseaduse alusel ei välista juhatuse liikmeks olemist. Samuti ei pea Te põhitööandjale teatama, et saate juhatuse liikmeks oma ettevõttes. Oluline on vaid see, et Te ei rikuks töölepingus sätestatud konkurentsipiirangut, see võib probleemiks osutuda siis, kui Teie ettevõte tegutseb tööandjaga samal majandus- või kutsetegevuse alal.

Vanemahüvitise saamise ajal võib vanem töötada või saada töötasu, kuid kui saadud brutotulu ületab vanemahüvitise määra, siis vähendatakse vastava kuu vanemahüvitist.
Vanemahüvitise määr on hetkel 320 eurot. See tähendab seda, et kui Te teenite juhatuse liikmena 320 eurot või vähem, siis Teil õigus saada vanemahüvitist samas summas nagu Te siiani olete saanud. Kui aga teenite näiteks 325 eurot, siis tuleb osa vanemahüvitisest tagasi maksta.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 7 300 400 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.

Grete Lüüs
Advokaadibüroo LMP
jurist

Tallinn & Tartu & Valga
Tel: 7 300 400
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee