Tööõigus


Küsimus: Kas mul on õigus tagantjärgi ületundide eest maksmata tasu sisse nõuda?31.10.2014

Tervist
Olin laeval tööl 2-nädalase graafikuga. Osadel kuudel tuli 14 tööpäeva, osadel 16-17 vastavalt graafikule. Kuna vajasin lisaraha, siis käisin tööl (asendasin haigeid kolleege jms) enda vabast vahetusest. Mõnikord pakkus laeval olles vahetuse ülemus välja, et kas saaksin kauemaks peale jääda, sest kolleeg on haigestunud. Mõnikord helistas firma personalitöötaja ning pakkus välja, et tuleksin varem tööle või teeksin oma vaba vahetuse keskel mõned tööpäevad.
Nii mõnigi kuu tuli mul üle 20 tööpäeva. Ka graafikuvälised tööpäevad tasustati tavamääraga, mitte 1,5 kordselt. Töölepingu kehtides ei hakanud seaduses näpuga järge ajama, kartes, et jäetakse ilma võimalusest lisaraha teenida. Nüüd, kus olen töölepingu lõpetanud, seda kartust enam pole. Kas mul on õigus tagantjärgi ületundide eest maksmata tasu sisse nõuda? Ja kui on, siis kui kaua peale töölepingu lõpetamist aega seda teha on?

Vastus: Tiit Kruusalu, juhatuse liige, METI personaliabi OÜ, www.metiabi.eu; www.facebook.com/METIabi

Tere,
Tegemist on töötasuga, mille nõudeõigus üldjuhul kehtib 3 aastat. Samas ei tähenda see, et võite kolm aastat viiviseid kasvatades oodata ja siis oma nõude esitada. Oma nõuetest tuleks tööandjale märku anda ikka esimesel võimalusel, kui selleks õigus ja võimalus tekib.
Teadmata kõiki täpsustavaid asjaolusid ja nägemata tõendeid, mida oma nõuete toetuseks esitada saate, on raske hinnata nõude perspektiivikust. Selleks oleks vaja tulla konsultatsioonile, aga kõigepealt soovitaksin ühendust võtta Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühinguga (EMSA), sest meremeestele rakenduvad peale Töölepingu seaduse ka teised, spetsiifilised normatiivaktid, nt kollektiivlepingud, millega vastav ametiühing paremini kursis on.
Õiglast lahendust soovides:

Tiit Kruusalu
tiit@metiabi.eu
www.metiabi.eu