Tööõigus


Küsimus: Kas meil on õigus nõuda söögi kulude hüvitust, kuna töötame kogu aeg üle riigi eri kohtades?22.12.2014

Töötan elektrienergiaga tegelevas ettevõttes. Lepingus on märgitud töö tegemise kohaks (firma nimi) lepingulistel objektidel Eesti vabariigi piires.
Ise elan Viljandimaal. Käime pidevalt paarimehega mööda Eestit töid teostamas ja sellega viibime kodust eemal. Firma muidugi otsib majutuse, kuid söögi peale kulub märkimisväärne summa, kui oled mitmed kuud lähetuses, ainult nädalavahetused saame koju. Kuid samal ajal need töötajad, kes elavad Tallinnas, need saavad kogu aeg kodus käia kuna töötavad Tallinna objektidel ja palgad on samad.
Küsimus, et kas meil oleks õigus nõuda mingit lisatasu, et korvata meie söögile kulunud raha kahes kohas elamisele. Vahest ei ole ööbimiskohas isegi mitte võimalik ise süüa valmistada ja tuleb osta poest valmistoit.
Ette tänades!

Vastus: Grete Kirsimaa, advokaat, Advokaadibüroo LMP, www.lmp.ee

Tere!

Üldiselt tuleks töö tegemise koht kokku leppida kohaliku omavalitsuse täpsusega. Pooltel on võimalik siiski kokku leppida ka muu töö tegemise koht. Praegusel juhul ei ole tegemist töölähetusega, kuna lähetuseks saab pidada vaid sellist olukorda, kui töötaja täidab tööülesandeid väljapool töölepinguga ettenähtud töö tegemise kohta. Kuna Teil on töölepingus märgitud töö tegemise kohaks Eesti Vabariik, siis ei saa töö tegemist erinevates Eesti linnades pidada lähetuseks. Seetõttu ei pea tööandja hüvitama ka söögikulusid.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 7 300 400 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.

Grete Lüüs
Advokaadibüroo LMP
jurist


Tallinn & Tartu & Valga
Tel: 7 300 400
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee