Tööõigus


Küsimus: Milline on viimane tööpäev kui lahkumisavalduse järgi on selleks pühapäev?18.02.2016

Tere,
esitasin ise lahkumisavalduse ja 30. päev oli pühapäev. Kui viimane päev langeb pühapäevale, kas siis tegelikult on viimane päev esmaspäev? Milline seadus seda reguleerib?

Vastus: Kaire Saarep, Ennetusosakonna juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Töölepingu seaduse § 98 lõige 1 kohaselt teatab töötaja töölepingu korralisest ülesütlemisest ette vähemalt 30 kalendripäeva. Seega kui töölepingu lõppemise kuupäev langeb pühapäevale, loetaksegi töölepingu lõppemise päevaks pühapäev.

See, millal on töötaja viimane tööpäev sõltub eelkõige töötaja ja tööandja vahelisest kokkuleppest ning tööajakorraldusest. Tööajakorralduse kohaselt võib töötaja tööaeg olla E-R või graafiku alusel, k.a pühapäev.

Seega ei pruugi töölepingu lõppemise päev ja viimane tööpäev langeda samale päevale. Samas kui töölepingu lõppemise päev langeb pühapäevale ehk nädalavahetusele, on tööandjal kohustus lõpparve välja maksta järgneval tööpäeval ehk esmaspäeval.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist @ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 ( E-R 9.00-16.30).