Tööõigus


Küsimus: Kuidas saab töölepingu lõpetada, kui firma müüakse teisele firmale, kuid see ei sobi töötajatele?31.05.2016

Kuidas käituda kui firma müüakse teisele firmale aga töötajatele ei sobi uue firma töötingimused? Millistel tingimustel toimub siis töölepingute lõpetamine?

Vastus: Grete Kirsimaa, advokaat, Advokaadibüroo LMP, www.lmp.ee

Tere!

Ettevõtte ülemineku puhul töötajatega sõlmitud töölepingud ei lõpe – lepingud koos teiste töösuhetest tulenevate õiguste ja kohustustega lähevad muutumatul kujul uuele ettevõttele üle. Töötingimused ei tohiks töötaja jaoks ettevõtte üleminekul oluliselt muutuda ning töölepingus sätestatut ei saa tööandja ühepoolselt muuta, seetõttu ei ole üldiselt võimalik ka töölepingu erakorraline ülesütlemine ettevõtte ülemineku põhjusel. Töölepingu muutmine eeldab poolte kokkulepet ning ilma töötaja nõusolekuta seda teha ei saa. Kui lepinguid ei muudeta ning töötaja soovib töölepingut üles öelda, saab seda teha korraliselt, teatades ülesütlemisest tööandjale ette vähemalt 30 päeva.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 7 300 400 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.

Grete Lüüs
Advokaadibüroo LMP
advokaat

Tallinn & Tartu & Valga
Tel: 7 300 400
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee