Tööõigus


Küsimus: Kui pikad ja kui tihti peaksid olema töötaja puhkepausid?21.10.2016

Tere.
Kui pikad peaksid olema töötaja puhkepausid? Inimene töötab puidufirmas ja seal on tolm, müra ja vibratsioon ning betoonpõrand. Kui ma töötan 08.00 kuni 17.00. Lõuna tund aega. Hetkel meil on nii, et pausid on 15 min. Kuidas ma pean seda nimetama, kui üks töökaaslane käib minu järgi ja nuhib ja käib isegi kontrollimas tualetis, kas ikka olen seal või olen kusagil mujal. Seda ei ole ainult minuga juhtunud, nii kõigi teiste töölistega nii naistega kui ka meestega.

Vastus: Kaire Saarep, Ennetusosakonna juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Lugupeetud pöörduja

Töötervishoiu ja tööohutuse seaduse § 9 lõige 3 (1) sätestab, et suure füüsilise või vaimse töökoormuse, pikaajalises sundasendis töötamise või monotoonse töö puhul peab tööandja võimaldama tööpäeva või töövahetuse jooksul töötajale tööaja hulka arvatavad vaheajad.

Vaheaegade andmisel tuleb lähtuda töökeskkonna riskianalüüsist, millest selgub, kas töös esineb mõni ohutegur, mis tingib vajaduse võimaldada tööaja hulka arvatavaid vaheaegu. Selleks, et riskianalüüsi alusel anda õige hinnang vaheaegade vajalikkusele, on oluline, et riskianalüüs oleks põhjalik st oleksid tuvastatud kõik töökeskkonna ohutegurid ja antud ohuteguri mõjule õiglane hinnang. Vaheaegade hulga ja kestuse määrab tööandja, kuid see peab olema kooskõlas töötaja võimete ja töökeskkonna ohutegurite kokkupuute määraga. Oluline on arvesse võtta töötajate tagasisidet, et analüüsida töökeskkonda detailsemalt ning vajadusel vaadata töökorraldus üle ja seda muuta.

Puidutööstuses on töötajatele tööaja hulka arvatavate vaheaegade võimaldamine üldjuhul vajalik, sest töös esineb füüsilist ja vaimset pinget, monotoonsust ja sundasendeid, samuti puutuvad paljud töötajad kokku müraga ning peavad kasutama isikukaitsevahendeid.

Tööpäevasiseste vaheaegade andmise kohustus on ka tööde puhul, kus esineb raskuste (5 ja enam kilo) käsitsi teisaldamist. Raskuste käsitsi teisaldamise kohta tuleb läbi viia riskide hindamine mille metoodika on toodud sotsiaalministri 27.02.2001 määruses nr 26 „Raskuste käsitsi teisaldamise töötervishoiu ja tööohutuse nõuded1“ lisas 1. Kui hindamise käigus selgub, et riskihinne on 25-50 (koormus on suur, võimalik füüsilise ülekoormuse tekkimine ka füüsiliselt tugeval töötajal), siis tuleb nendele töötajatele ette näha tööpäevasisesed vaheajad.

Kui töökohas on müratase üle 80dB tuleb töötajatele võimaldada puhkepause või müravabasid tööülesandeid. Eelpooltoodud kohustus tuleneb Vabariigi Valitsuse 12.04.2007 määrusest nr 108 „Töötervishoiu ja tööohutuse nõuded mürast mõjutatud töökeskkonnale, töökeskkonna müra piirnormid ja müra mõõtmise kord1“ § 5 lõige 2 punkt 3.

Kui töötajad kasutavad töö ajal isikukaitsevahendeid, siis tuleb tööd korraldades arvestada isikukaitsevahendi kasutamisest tulenevat füüsilist või vaimset lisakoormust ning vajadusel näha ette puhkepausid. Eelpooltoodud kohustus tuleneb Vabariigi Valitsuse 11.01.2000 määrusest nr 12 „Isikukaitsevahendite valimise ja kasutamise kord1“ § 4 lõige 4.

Mis puudutav ebaproportsionaalselt suurt kontrollimist, siis siin võib tegemist olla töökiusamisega, mille puhul käitumisjuhist saate lugeda järgnevalt lingilt: https://www.tooelu.ee/UserFiles/Sisulehtede-failid/Teemad/toovagivald/Toovagivalla-kaitumisjuhend.pdf

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).