Tööõigus


Küsimus: Kas mul on võimalik minna osalise ajaga tööle katkestamata lapsehoolduspuhkust põhitöökohas?09.12.2016

Olen põhitöökohalt lapsehoolduspuhkusel. Pakuti võimalust töötada osalise tööajaga kodulähedases asutuses jaanuarist maini. Kas mul on võimalik minna sinna tööle katkestamata lhp teises (põhi-) töökohas? Kuidas sellisel juhul edasi tegutseda?

Vastus: Kaire Saarep, Ennetusosakonna juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Lugupeetud pöörduja

Eestis kehtivad õigusaktid ei keela töötajal omada mitut erinevat töökohta. Igat töösuhet vaadeldakse eraldi, mistõttu on võimalik olukord, kus töötaja ühe tööandja juures kasutab õppepuhkust, teise juures samaaegselt põhipuhkust ja kolmanda tööandja juures lapsehoolduspuhkust.

Ainukene piirang siinkohal võib olla ühe tööandja juures kehtiv konkurentsipiirang, mille kohaselt ei või töötaja töösuhe ajal töötada sama valdkonna või teiste konkreetsete tööandjate juures. Kui on kehtestatud kehtiv konkurentsipiirang, siis peab töötaja sellest kinni pidama.

Lisaks tasub tähele panna asjaolu, et kui töötaja saab vanemahüvitist ja töötab samal ajal, siis kui saadud brutotulu ületab vanemahüvitise määra, siis vähendatakse vastava kuu vanemahüvitist. Rohkem infot selle kohta leiate siit: http://sotsiaalkindlustusamet.ee/kusimus25/

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).