Tööõigus


Küsimus: Kas töötaja peab haiguslehe lõppedes naasma, kui lõpetas lepingu katseajal aga haigusleht lõpeb enne 15-päevast tähtaega?08.02.2017

Katseajal olev töötaja teatas peale kolme päeva tööl käimist sõnumiga, et annab lahkumisavalduse ja läheb haiguslehele. Samal päeval ka e-kirjaga töötaja poolne lepingu ülesütlemine saabus. Seega, kas saan õigesti aru, et alates lepingu ülesütlemise kuupäevast 15 päeva pean teda veel töötajana arvel hoidma? Kui aga töötaja töövõimetusleht lõpeb varem kui 15 päeva pärast, näiteks 10 päeva möödudes, siis kas tekib töötajal kohustus tulla tagasi tööle, kuni etteteatamistähtaja lõpuni? Ning kui ta seda ei tee, tekib tööandjal õigus nõuda hüvitist töö tegemata jätmise eest.

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere

Kui töötaja ütleb töösuhte katseajal üles, peab ta tõepoolest vähemalt 15 kalendripäeva ette teatama. Kui ta etteteatamisaja jooksul haiguslehel on, siis etteteatamisaeg selle võrra ei pikene ning töösuhe lõppeb avaldusse märgitud kuupäeval.

Küll aga kui tõepoolest töösuhe peaks lõppema 15. päeval ja töötaja haigusleht lõppeb enne kui töösuhe, peab ta haiguslehe lõppemise ja töösuhte lõppemise vahelisel ajal täitma oma töölepingust ja töölepingu seadusest tulenevaid kohustusi ehk tööd tegema. Kui tööandjale tekib töötaja kohustuste rikkumise tõttu kahju, on tööandjal võimalus nõuda tekkinud kahju hüvitamist.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).