Tööõigus


Küsimus: Kas on õige, et minuga lõpetatakse tööleping, kui olin asendaja aga asendatav lapsehooldusepuhkusel töötaja ei tule enam tööle?09.02.2017

Tere! Olen tööle võetud tähtajalise lepinguga ja asendan lapsehoolduspuhkusel olevat töötajat. Hetkeseisuga olen nüüdseks ka ise lapsehoolduspuhkusel. Töötaja, kelle asemel tööl olin, ei tulnud tööle tagasi ja loobus töösuhtest. Kas on õige, et lõpetatakse ka minu tööleping?

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere!

Tähtajaline tööleping lõpeb tähtaja saabumisega vaatamata sellele, et töötaja on rasedus- ja sünnituspuhkusel või lapsehoolduspuhkusel. Tähtajalise töölepingu sõlmimisel on osapooled teadlikud suhte ajutisusest ning selle lõppemisest kokkulepitud tähtaja või sündmuse saabumisel.

Kui asendajaga sõlmitakse tööleping konkreetse töötaja asendamise ajaks, ei tähenda see asendatava töölepingu lõppemisel automaatselt asendaja töölepingu muutumist tähtajatuks töölepinguks. Kui asendatav tööle ei asu ja ütleb töösuhte lapsehoolduspuhkuse ajal üles, saabub asendaja lepingu lõppemise tähtaeg siis, kui asendatava töösuhe lõppeb.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).