Tööõigus


Küsimus: Kuidas teab tööandja, kas lapsehoolduspuhkusele jääb ema või isa, või oodatagi viimase päevani - kuidas siis tööd planeerida?09.02.2017

Tere. Kui töötaja on rase, kuid on eelnevalt rääkinud, et tema mees jääb ise lapsehoolduspuhkusele, kuna ta saaks rohkem vanemahüvitist, siis ei saa tööandjana aru, kuidas ja millal toimub selle töötaja tööle tagasitulek. Kas siis kui laps on 70 päeva vanune ja peale seda või minul kui tööandjal ei olegi õigust teada töötaja tagasitulekust? Kui lapse isa jääb ise lapsega koju?

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere!

Töötajal on õigus kuni 140 kalendripäevasele rasedus- ja sünnituspuhkusele, mis oma olemuselt on tegelikult töövõimetuse liik. Rasedus- ja sünnituspuhkuse ajaks väljastatakse töötajale sünnitusleht, millel on ka konkreetne lõpukuupäev.

Lapsehoolduspuhkusele saab korraga jääda üks vanematest - ema või isa. Kui töötaja soovib jääda pärast rasedus- ja sünnituspuhkust lapsehoolduspuhkusele, peab ta selleks tegema tööandjale avalduse (vähemalt 14 kalendripäeva ette). Seega tõepoolest võib tekkida olukord, kus tööandja saab töötaja lapsehoolduspuhkusele jäämisest teada alles 14 kalendripäeva enne.

Selleks, et töökorraldus sujuks, tasub töötaja eemalviibimise ajaks tööle võtta asendaja. Asendajaga saab asendamise ajaks sõlmida tähtajalise töölepingu, kusjuures kuna tähtaeg pole kindlalt teada, tuleks see siduda sündmusega. Antud juhul oleks sündmuseks asendatava tööle naasmine.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).