Tööõigus


Küsimus: Kas olen kohustatud teisi puhkuste ajal asendama, kui see koormus hakkab mul tervisele?15.02.2017

Tere!
2011. aastast alates, tööleasumisest saadik, olen asendanud puhkuste ajal, nii on ka teised töötajad teinud. Siis aga eelmisel aastal teised kaks loobusid asendamisest ning sellega seoses sai 2016.a tööandjaga sõlmitud suusõnaline leping, et mina koos teise töötajaga asendame edasi.
Kuna olen töötanud seal 6 aastat ning mul on ka probleem seljaga, siis ma andsin tööandjale teada, et ma ei soovi enam asendada, kuna mulle tervis oluline, asendamise ajal on töökoormus suurem.
Kahjuks aga ei saa tööandja minust aru, rõhub suusõnalisele lepingule ning usutleb, et kui tõsine mul seljaprobleem on ning äkki ma polegi võimeline oma tööd tegema. Ta ütles, et mõtleb ka selle peale, et lõpetab meiega töölepingu, kui me ei tule asendamistega toime. Kõik sellepärast, et otsustasin enda eest seista.
Kas mul on õigus loobuda asendamistest?

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere

Kirjutate, et olete aastaid asendanud teisi töötajaid ning selles osas on ka suuline kokkulepe. Selgitan, et ka suulised kokkulepped on kehtivad, seda enam, kui kokkulepet täidetakse pikema aja jooksul. Kui suuline kokkulepe tähendas nõusolekut asendamiseks ka 2017. aastal, siis selle kokkuleppe muutmiseks peavad pooled saama uuele kokkuleppele.

Kui arvate, et Teie terviseseisund ei pea töö intensiivsusele vastu, peaksite pöörduma oma murega tööandja poole. Kui tööandja Teie muret ei mõista, oleks järgmine samm arsti poole pöördumine. Arst saab anda eksperthinnangu Teie terviseseisundile ning soovitada seda, mis tööl sobib, mis mitte. Arsti otsuse alusel saab seejärel teha tööandjale sooviavalduse töötingimuste kergendamiseks. Tööandjal on kohustus arvestada arsti ettekirjutusi. Kui tööandja pole veendunud arsti seisukoha õiguses, on tööandjal õigus saata töötaja töötervishoiuarstile, kes hindab töötaja tervist konkreetses töökeskkonnas.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).