Tööõigus


Küsimus: Kuidas vältida olukorda, kui töötaja koondatakse ja tema asendajale jäävad märkamatult lisatöökohustused?28.02.2017

Tere
Ametnikule makstakse lisatasu puuduva töötaja tööülesannete täitmise eest kuni töötaja teenistusse naasmiseni (määratakse käskkirja alusel).
Kui vahepeal äraoleva töötaja töökoht koondatakse, kas on siis oht, et ametnikule, kes sai lisatasu täiendavate tööülesannete täitmise eest, jäävad tööülesanded, kuid lisatasu kaob?
Kuidas oleks mõistlik leping vormistada, et taolist olukorda tekkida ei saaks (lisatöö on, aga seda ei tasustata)?
Aitäh!

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere

Igasugused kokkulepped, mis muudavad lepingut, tuleks teha selgelt ja arusaadavalt. See tähendab, et kui lepitakse kokku, et töötaja täidab ajutiselt mingeid ülesandeid ning saab ka selle eest suuremat tasu, tuleks mõlemad tingimused määratleda kui tähtajalised muudatused. Siis on selge, et kui asendamise vajadus kaob, töötab töötaja edasi endiste kokkulepete alusel.

Kui olete ametnik (töötate avaliku teenistuse seaduse alusel) ning Teil on täiendavaid küsimusi, soovitan Teil pöörduda Rahandusministeeriumi poole e-posti aadressil avalikteenistus@fin.ee. Tööinspektsioon selgitab töölepingu seadust.