Tööõigus


Küsimus: Mida teha, kui register näitab, et olen töölepinguga tööl, tegelikult käisin ainult proovipäeval?27.03.2017

Käisin veebruaris nn. proovipäeval. Töölepingut ei olnud sõlmitud aga allkirjastasin paberi, kus oli kirjas, et saan võtmed kätte. Järgmisel päeval ma kirjutasin omal soovil lahkumisavalduse ja andsin võtmed tagasi. Emta registris on selle kohta üks kanne: Töötamise algus: 02.2017, Töötamise liik: Tööleping, Kande olek:Tühistatud. Nüüd teine tööandja teavitas mind, et olen registreeritud teises töökohas. Mida teha, et lõpetada tööleping?

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere!

Selgitan, et tööd saab n-ö proovida üksnes Töötukassa vahendusel tööturuteenuse raames (proovitöö). See tähendab, et kui Te proovipäeval ei käinud tööturu teenuse raames, tekkis Teil töösuhe. Seega on igati korrektne, et tööandja Teid töötamise registris registreeris.

Saan aru, et töötasite ühe päeva ning siis kirjutasite ülesütlemisavalduse. Korrektne oleks olnud, kui tööandja oleks töötamise registrisse märkinud töösuhte lõppemise, kuid töösuhte lõppemise fakti ei muuda ka see, et töösuhe on registris tühistatud.

Seega kui olete kenasti töösuhte üles öelnud (avaldusega) ning registris on ka vastav kanne, siis on töösuhe lõppenud. Korrektsuse mõttes võiksite tööandjalt paluda registrikande muutmist tühistamisest töösuhte lõppemiseks.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).