Tööõigus


Küsimus: Kuidas on võimalik mul, kui tööandjal, kontrollida arsti külastusi, kui töötaja ise ei soovi nende kohta tõendeid tuua?05.04.2017

Tere. Käesolevaga on tekkinud mure ühe töötajaga, kes soovib tööajast külastada arste. Tööandjana olen võimaldanud seda, kuid töötaja keeldub esitamast arsti külastusi tõendavaid dokumente. Arsti on väidetavalt töötaja külastanud 2 korda nädalas ja 3 tundi kulub külastuskorrale ning nii juba 6 kuud.
Kuidas ja mis moodi on võimalik mul, kui tööandjal kontrollida neid külastusi, kui töötaja ise ei soovi nende kohta tõendeid tuua?

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere!

Kuna terviseandmed (sh arstil käimine) on delikaatsed isikuandmed, on Andmekaitse inspektsioon seisukohal, et tööandjal ei ole õigus nõuda töötajalt arstitõendit, mis tõendaks arsti juures käimist. Seega tuleb lähtuda vastastikusest usaldusest, mis on iga töösuhte aluseks.

Mis puudutab arstil käimist, siis tööandjal on kohustus anda vaba aega ning see hüvitada mõistlikus ulatuses. See tähendab, et kui töötaja peab tihti töölt eemal viibima, ei saa eeldada, et tööandjal on kohustus igal ajal vaba aega anda ning see hüvitada. Tööandjal on see õigus, aga mitte kohustus. Kui töötaja peab pidevalt tööajast ära käima, on mõistlik leppida kokku osalise tööajaga töötamises.

Lisan Teile ka lingi seaduse väljatöötaja Sotsiaalministeeriumi selgitustele töölepingu seaduse juurde, kus kirjeldatakse, mis tingimustel ja kuidas peab toimuma vaba aja andmine ja selle hüvitamine (kommentaarid töölepingu seaduse § 38 ja 42 juures): https://www.sm.ee/sites/default/files/content-editors/eesmargid_ja_tegevused/Too/Toolepingu_seadus/selgitused_toolepingu_seaduse_juurde.pdf.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).