Tööõigus


Küsimus: Kas nii võib teha, et ilma mind teavitamata lihtsalt teise ettevõttesse tõsta ja tagantjärgi allkirja nõuda?17.04.2017

Sain maksu- ja tolliametilt kirja, et mind on registreeritud teise ettevõttesse, ehk toimus töölepingu üleviimine. Kuskil 6 päeva peale seda tuli tööandja paberiga, kus oli kirjas, et poolte kokkuleppel on mind üle viidud teise ettevõttesse ning sooviti sinna minu allkirja, kuupäev oli muudetud varasemaks. Kõik töötingimused ja asukoht on jäänud samaks, kuid kas nii võib teha, st ilma mind teavitamata lihtsalt teise ettevõttesse tõsta ja tagantjärgi allkirja nõuda ja mina siis pean sellega nõus olema?

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere!

Töölepingu seaduse § 112 lg 1 sätestab, et ettevõtte üleminekul lähevad töölepingud muutumatul kujul üle ettevõtte omandajale vastavalt võlaõigusseadusele, kui ettevõte jätkab sama või sarnast majandustegevust. Vähemalt kuu aega enne üleminekut peab toimuma informeerimine ja konsulteerimine. Kui seda ei toimu, on tegemist tööandjapoolse rikkumisega ning selleks, et töötajal tekiks kohustus teise tööandja juures edasi töötada, peaks saavutama kokkuleppe.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).