Tööõigus


Küsimus: Kas tööandja talitas seaduspäraselt, kui vähendas palka aasta algusest, lepingu muudatusele allkiri võeti alles aprillis?18.04.2017

Tere! Küsimus selline - alates 1. jaanuarist vähendas tööandja palka seoses teisele töökohale üleminekuga. Lepingu muudatusele allkiri võeti alles 12. aprillil tagantjärele. Kas tööandja talitas seaduspäraselt? Igasugune leping peaks olema kehtiv mõlemapoolse allkirjastamise hetkest?

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere!

Loomulikult on korrektne kui igasugused muudatused vormistatakse kohe kirjalikult, mõlema poole allkirjaga. Samas muutuvad paljud kokkulepped siduvaks ka siis, kui pooled selles suuliselt kokku leppivad ja vastavalt suulisele kokkuleppele tegutsevad.

Seega jah, korrektne oleks olnud muudatuse kohene vormistamine, kuid muudatuse mittevormistamine ei muuda kokkulepet olematuks.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).