Tööõigus


Küsimus: Kas mu endisel tööandjal on õigus keelduda väljastamast minu koolitustel käidud ja omandatud sertifikaate?03.05.2017

Tere! Eelmisel töökohal osalesin palju koolitustel ja omandasin erinevaid sertifikaate. Uuel töökohal tuleksid mulle need tunnistused kasuks, kuid eelmine tööandja keeldub mulle neid edastamast. Kas mu endisel tööandjal õigus keelduda neid mulle väljastamast?

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere!

Kui töötaja osaleb taseme või täiendõppel ning saab ka sellekohase tunnistuse või sertifikaadi, siis kuulub tunnistus või sertifikaat isikule, kes koolituse läbis, mitte sellele, kes koolituse eest maksis. Seega olenemata sellest, et endine tööandja koolitas töötajat oma rahade eest, on tunnistus siiski isikuliselt töötaja oma. Tööandjal ei ole mingit alust keelduda tunnistuse väljastamisest, seda enam, et tunnistusel on töötaja nimi ja isikuandmed.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).