Tööõigus


Küsimus: Kas ametinimetus peab olema sama mis töökuulutuses?09.05.2017

Tere.
Kandideerisin tööle restorani. Töökuulutuses oli kirjas, et vajatakse hommiku- ja lõunasöögi teenindajaid. Lepingus on aga ametinimetuseks ettekandja. Kas ametinimetus peab olema sama mis töökuulutuses? Küsin seda sellepärast, et tööajaks on graafikus märgitud kellaaeg. Praegu ongi need kenasti hommikused ajad, mis mulle sobivad ja olid kandideerimise aluseks. Kui aga tööandja paneb näiteks graafikusse õhtused ajad ja ametinimetus on ettekandja mitte kuulutuses olev ametinimetus, siis peangi õhtul tööle minema? Aitäh!

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere!

Selleks, et kõik kokkulepped oleksid vettpidavad, tuleks töölepingu sõlmimisel juba olulised kokkulepped kirja panna. Loomulikult võib töökuulutuses pakutav tekitada valeootusi, kui reaalselt tuleb tööle hakata ettekandjana, kelle tööaeg võib langeda nii hommikule kui ka õhtule.

Seega antud juhul oleks mõistlik tööandjale selgeks teha, et olenemata ametinimetusest, asusite Teie tööle tingimusel, et töö toimub hommikuti. Veel parem on, kui teete seda kirjalikult (või e-kirja teel) ning ideaalne oleks, kui olulised tingimused kajastuksid selgesõnaliselt töölepingus.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).