Tööõigus


Küsimus: Kas LHP-lt tagasi tulija töö peab olema sama või võib olla samaväärne?10.05.2017

Minu tütar sai 3-aastaseks ning lapsehoolduspuhkus lõppes. Sain esimesel tööpäeval koondamisteate. Tööstaaži on mul ettevõttes 8 aastat. Mind tahetakse koondada 2 kuu pärast (töölepingu lõpu kuupäev on 2 kuud arvestades esimesest tööpäevast). Osakonda, kus varem töötasin, ettevõttes enam ei ole. Firma juht tegi ka uue tööpakkumise. Töö sisu on varasemaga suures osas võrreldav, kuid lisandunud on mõningad tööülesanded. Kas pean pakkumise vastu võtma? Kui ma pakkumist vastu ei võta, mis saab edasi? Kas pean siiski 2 kuud käima suvalisi tööülesandeid täitmas?

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere

Seniks kuni töösuhe kehtib, tuleb täita lepingus ette nähtud ülesandeid. Tööandja võib ülesandeid muuta või juurde anda juhul, kui ülesanded on töö iseloomuga seotud. Kui uued ülesanded pole töö iseloomuga seotud, siis on töötajal õigus täiendavatest ülesannetest keelduda.

Selgitan, et kui Teid koondatakse, kuid enne seda pakutakse teistsugust tööd ning Te nõustute sellega, siis koondamist ei toimu ja töösuhe jätkub uutel tingimustel. Kui Te aga uue tööga nõus pole, lõppeb töösuhe ülesütlemisavalduses märgitud alusel ja ajal.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).