Tööõigus


Küsimus: Kuidas peaks käituma töökoht A, kui olen töökohalt B koolitusele saadetud, koolitus haakub mõlema tööga?10.05.2017

Töötan kahel kohal, mõlemad haridusasutused. Kohas A olen õpetaja ja kohas B õppealajuhataja. Kohast B saadetakse mind koolitusele (praktikate juhendamine, koolituse sisu kasutatav mõlemas töökohas). Kuidas peaks käituma koht A, kas olen ka sealt ametlikult koolitusel või tuleb mul puudutud päevad tasa töötada (nö miinuspäevad).

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere!

Kui tööandja saadab Teid koolitusele, siis tuleb tal koolitus ja koolituse aeg hüvitada. Kui kaks tööandjat pole omavahel seotud ning ei ole kokkulepet, et mõlemad tööandjad jagavad koolitusega seotud kohustusi, siis tuleb töösuhteid võtta eraldi. See tähendab seda, et kui ühest kohast lähete koolitusele, siis teises kohas peaksite vaba aega saama. Üks võimalus on paluda tasustamata puhkust, teine võimalus, juhul kui tegemist on täiendkoolitusi läbiviiva koolitaja koolitusega, on paluda teisest kohast õppepuhkust.

Kui tasustamata puhkust pole võimalik saada ning koolitus ei kvalifitseeru ka õppepuhkust andvaks koolituseks, siis peaksite töötundide osas tööandjaga kokkuleppele jõudma (kuidas tunde arvestatakse, kas võetakse kui töötaja puudumist või teete kokkuleppe, et töötate need tunnid teisel ajal).

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).