Tööõigus


Küsimus: Kas lapsehoolduspuhkuse ajal kogunevad puudega lapse kasvatamise eest saadavad lapsepuhkuse lisapäevad?16.05.2017

Olen hetkel lapsehoolduspuhkusel. Lapsel tuvastati seisuga 12. märts 2017 puue. TLS § 63 lg 2 järgi on lapsevanemal õigus saada igas kuus üks lisapuhkepäev. Kavatsen tööle naasta 15. august 2017. Kas tööle naastes on mul võimalik kasutada märts-august kogunenud lisapuhkepäevi või tekib lisapuhkepäeva kasutusvõimalus alates augustist (pärast tööle tagasi minemist)? Kui viimane variant on õige, kas siis esimest lisapuhkepäeva saan kasutada juba augustis (kuigi töötan vaid pool kuud) või alles septembris?

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere!

Puudega lapse emal või isal on õigus saada täiendavat lapsepuhkust üks tööpäev kuus. See tähendab seda, et kui asute augustis taas tööle, on Teil õigus alates augustist (kaasa arvatud) igakuiselt oma lapsepuhkuse päeva kasutada. Tagasiulatuvalt saab täiendavat lapsepuhkust kasutada üksnes kokkuleppel.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).