Tööõigus


Küsimus: Kas on tõsi, et tööandja teises äris töötamise tunnid ei lähe ületundidena arvesse?06.06.2017

Minu tooandjal on kaks kohta, ma töötan esimeses, aga ta palus mind ka teises töötada. Esimeses kohas ma saan tunnipalga ja protsendi. Teises kohas aga saan vaid protsenti ja kui kassa on vähem kui 150 euro, siis ma saan vaid 15 päevas (toopaeva pikkus on erinev, aga keskmiselt umbes 10 tundi). Kokku mai kuus olen töötanud üle 260 tunni (tunninormiga 160). Tööandja aga ei nõustu sellega ja ütleb, et need tunnid, mida ma olen töötanud teises kohas ei loe nagu töötunnid. Kas see on tõsi?

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere!

Kui töötate kahes erinevas ettevõttes kahe erineva lepinguga, siis tekib tõepoolest olukord, kus teises kohas töötamisega ületunde ei teki. Kui töötate aga sama tööandja juures aga kahes erinevas asukohas ühe töösuhte raames, tuleb tunde arvestada koos.

Siinkohal lisan, et kuigi juriidiliselt pole keelatud töötada mitme tööandja juures, peab ka töötaja silmas pidama tööaja piirangut. Kui aga töötaja töötab sama tööandja juures, siis on tööandja see, kes vastutab, et töö- ja puhkeaeg oleks tagatud.

Töölepingu seaduse (TLS) § 43 lg 1 kohaselt eeldatakse, et töötaja töötab 40 tundi seitsmepäevase ajavahemiku jooksul (täistööaeg). Töötaja võib töötada küll nädalas rohkem kui 40 tundi, kuid seda summeeritud tööaja arvestuse alusel ja järgides seaduses kehtestatud nõudeid. Nii tööaja summeerimisel, kui ka ületunnitöö tegemisel tuleb töötajale tagada igapäevane katkematu puhkeaeg vähemalt 11 tundi järjest 24 tunni kohta, iganädalane katkematu puhkeaeg vähemalt 48 tundi järjest 7-päevase vahemiku kohta (summeeritud tööaja arvestuse korral vähemalt 36 tundi järjest ) ning järgida tuleb ka üldist tööaja piirangut. TLS § 46 lg 1 kohaselt ei või tööaeg koos ületunnitööga ületada keskmiselt 48 tundi 7-päevase vahemiku kohta arvestusperioodi jooksul. Üksnes siis, kui kokkulepe pole töötajale ebamõistlikult kahjustav võib kokku leppida, et töötaja töötab 52 tundi 7-päevase vahemiku kohta arvestusperioodi jooksul. Et saada teada, palju võib maksimaalselt arvestusperioodis tööd (sh ületunnitööd) teha tuleb arvestusperioodi kalendripäevad jagada seitsmega ja korrutada 48-ga (või kokkuleppe olemasolul 52-ga).

Mis puudutab ületunnitööd, siis summeeritud tööaja puhul selguvad ületunnid arvestusperioodi lõpus. Antud juhul tundub aga suurim mure olema see, et on võimalik, et töötate üle lubatud tööaja.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).