Tööõigus


Küsimus: Kas tööandja saab minu korralise etteteatamise ajal minuga sõlmitud töölepingu omakorda erakorraliselt üles öelda?06.06.2017

Esitasin tööandjale korralise ülesütlemisavalduse, arvestades viimase tööpäeva puhul 30 päeva nõuet. Kas tööandja saab selle ajas ees omakorda minuga sõlmitud töölepingu erakorraliselt üles öelda?

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere!

Kui etteteatamisaja jooksul ilmneb asjaolusid, mis ei võimalda töösuhte jätkamist töötaja avalduses märgitud kuupäeval, on tööandjal võimalus töösuhe erakorraliselt üles öelda. Eelduseks on see, et töösuhe lõppeb varem, kui töötaja ülesütlemisavalduses märgitud töösuhte lõpp.

Igal juhul on oluline, et ülesütlemisel oleks alus. Tööandja saab töösuhte üles öelda kas katseaja eesmärgi mittetäitmise tõttu, töötaja isikust tulenevatel põhjustel või majanduslikel põhjustel.

Tööandja saab töösuhte üles öelda kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis tehtud avaldusega. Tööandja peab ülesütlemist põhjendama.

Kui töötaja ülesütlemisavalduses väljatoodud põhjendustega ei nõustu, on töötajal võimalus ülesütlemine töövaidluskomisjonis või kohtus vaidlustada.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).