Tööõigus


Küsimus: Kas mul on õigus saada 56 päeva puhkust, nagu erivajadusega laste õpetajal, kuna olen liikumisõpetaja ja tunnis käivad erivajadusega lapsed?08.10.2017

Tere!
Töötan lasteaias liikumisõpetajana. Minu tunnis käivad ka erivajadusega lapsed ja siit küsimus: Kas mul on ka õigus saada 56 päeva puhkust, nagu erivajadusega laste õpetajal, lasteaia direktoril ja õppealajuhatajal?
Ette tänades

Vastus: Kaire Saarep, Ennetusosakonna juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Lugupeetud pöörduja

Töölepingu seaduse § 58 lg 2 alusel on kehtestatud määrus nr 112 “Haridus- ja teadustöötajate ametikohtade loetelu, kus antakse kuni 56 kalendripäeva põhipuhkust, ja puhkuse kestus ametikohtade kaupa” (edaspidi määrus nr 112).

Määruse nr 112 § 1 p 3 kohaselt antakse 56 kalendripäeva põhipuhkust koolieelsete lasteasutuste eripedagoogile ja logopeedile. Määruse nr 112 § 2 kohaselt antakse haridusliku erivajadusega laste rühma(de)ga koolieelsete lasteasutuste ja lasteaed-põhikoolide ning haridusliku erivajadusega laste rühmade haridustöötajatele puhkust järgmises ulatuses:
 1) direktor, õppealajuhataja – 56 kalendripäeva;
 2) õpetaja, eripedagoog, logopeed – 56 kalendripäeva;
 3) kehakultuuriinstruktor – 56 kalendripäeva

Õigusliku hinnangu, kas Teie ametikoht kuulub ülalnimetatud kategooriate hulka, saab anda Haridus- ja teadusministeerium, kelle poole saab pöörduda aadressil hm@hm.ee

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).