Tööõigus


Küsimus: Kas tööandjal on õigus nõuda, et oleksin tööl kauem kui TLS-iga lubatud 13h ja seejärel anda ainult 7h puhkeaega?22.11.2017

Kas tööandjal on õigus nõuda, et ma oleksin tööl kauem kui TLS-iga lubatud 13h ja seejärel anda ainult 7h puhkeaega enne järgmise tööpäeva algust? Põhjenduseks tuuakse inventuur ja eeldatakse, et kord aastas töötaja võiks vastu tulla ja ära kannatada selle.

Vastus: Kaire Saarep, Ennetusosakonna juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Lugupeetud pöörduja

Tööajakava koostamine on tööandja kohustus, kuid seda koostades tuleb arvestada kõikide töötaja tööülesannetega, sh tööpäeva alguse- ja lõpu toimingutega (nt koristamine, kassa lugemine), koolitustega, koosolekutega ja ka inventuuri tegemisega. Kõik tegevused, mida tehakse tööandja huvides, kuuluvad tööaja hulka.

Lisaks tuleb tööajakava koostades arvestada töö- ja puhkeaja regulatsiooniga. Töölepingu seaduse § 51 lg 1 kohaselt peab töötajale 24-tunnise ajavahemiku jooksul jääma vähematl 11 tundi järjestikust vaba aega. Seega pikem kui 13-tunnine tööpäev ei ole lubatud. Inventuuri tegemine ei ole ootamatu ja ettenägematu sündmus. See tähendab seda, et inventuuri tegemise aega on võimalik ette planeerida ning see ei saa olla põhjuseks töö- ja puhkeaja regulatsiooni rikkumiseks. Inventuuri tegemise aeg on võimalik planeerida tööaja sisse selliselt, et puhkeaja rikkumisi ei toimuks. Kui tööandja leiab, et tööd ei ole võimalik sellisest korraldada, siis tasuks kaaluda lisatööjõu palkamist inventuuri ajaks.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).